Δευτέρα, 12 Μαΐου 2014

5 (πλήν 1) απαράβατοι κανόνες πριν μπεις σε μια σχέση

Όταν μπαίνεις σε μια σχέση και είναι όλα τέλεια, τότε είναι που πρέπει να βάλεις τους κανόνες σου. Όχι στην σχέση, στον εαυτό σου. Την προηγούμενη εβδομάδα, μια από τις καλύτερες μου φιλές αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στην (λίγο καιρό) σχέση της και όπως κάθε φορά που μία από εμάς έχει κάποιο θέμα να κουράσουμε  συζητήσουμε, μαζευόμαστε σε ένα σπίτι για σύσκεψη. Αυτή την φορά έτυχε να είναι στης Ιωάννας και έτυχε να μας δώσει λίγο από τα φώτα της η κυρία Ανθή (ακα η μαμά της). Μας είπε λοιπόν, πως καθε φορά που θα μπαίνουμε σε μια σχέση θα πιάνουμε τον εαυτό μας και θα τον πειθαρχούμε βάζοντάς του μερικούς κανόνες που δεν πρόκειται να σπάσουμε. Αν δούμε πως τελικά τους σπάμε έναν έναν, λέμε στον εαυτό μας ένα "Πέρνα έξω" και χωρίζουμε.
Παρ' όλο που δεν είμαι ειδική στις σχέσεις και δεν ξέρω αν το έχω και πολύ γενικά, αυτοί είναι οι (κατά τη γνώμη μου) τέσσερις κανόνες που ποτέ (μα ποτέ) δεν πρέπει να σπάσεις:


1. Να θαυμάζεις το έτερον ήμισυ σου:


 Ό,τι και να γίνει, όποιος φούρνος και αν γκρεμιστεί εσύ πρέπει να κοιτάς ψηλά και να βλέπεις το ταίρι σου. Όχι δίπλα σου, όχι και να πρέπει να σκύψεις. Κάθε κοπέλα πρέπει να νιώθει το αγόρι της άντρα όταν θα τη συνοδεύει. Πρέπει να έχει κάνει ένα δυο πράγματα παραπάνω από αυτήν στη ζωή του και πρέπει να προσπαθεί για κάτι. Έστω κάτι μικρό.  Δεν μπορείς να φανταστείς το πόσο εκτιμάται να έχει χύσει ιδρώτα ο άλλος.

(Δεν σου λέω να τον κάνεις Θεό, μην υπερβάλλουμε.)


2. Να σε θέλει πιο πολύ απ'ότι τον θες εσύ:

 
Τεράστιος κανόνας. Μόνο έτσι θα πας μπροστά. ό,τι και να κάνει, ό,τι και να πει πάνω στα νεύρα του, σίγουρα θα τον πειράξει πιο πολύ απ' όσο θα πειράξει εσένα. Έτσι λοιπόν, η κάθε μέρα που θα περνάει θα είναι μια προσπάθεια του να σε κερδίσει. Και το ότι σε έχει ήδη, είναι ακόμα πιο αξιοθαύμαστο για τον κύριο και τις προσπάθειές του.


(Τι εννοείς ότι μπορεί να είναι βασανιστήριο?)


3. Να σέβεσαι τον εαυτό σου:

 
Σιγά μην σε σεβαστεί ο άλλος αν πρώτα εσύ η ίδια δεν σε σεβαστείς. Είναι τόσο άσχημο να βλέπω ζευγάρια να βρίζονται μεταξύ τους και να μην υπάρχει ούτε στο ελάχιστο ένας αμοιβαίος σεβασμός. Ακόμα πιο άσχημο όμως, είναι το να νομίζει ο ένας από τους δύο σε μια σχέση, ότι μπορεί να σου επιβληθεί βρίζοντάς σε. Αδικαιολόγητο.


(Βρίσε με λίγο να δω πόσα κιλά άντρας είσαι.)


4. Να μη γίνεις χαλί για κανέναν:

 
Δεν είσαι ο ψυχολόγος κανενός. Τα θέματα του ο καθένας τα λύνει μόνος του ή με βοήθεια από κάποιον ειδικό. Δεν μπορεί το αγόρι σου να βγάζει τα ψυχολογικά του σε κάθε σας τσακωμό και προς Θεού, εσύ δεν μπορείς να του τα λύσεις. Ακόμη και αν θες. Είσαστε σε μια σχέση για να περάσετε καλά, να μοιραστείτε εμπειρίες και αν τα βρίσκετε και τόσο μπορείτε και να παντρευτείτε. Δεν μπορεί όμως να ασχολείται ο ένας με τα θέματα του άλλου και μην αποτρελαθείτε και οι δύο στο τέλος. 


(Μπορεί και να μην ταιριάζετε στην τελική. Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους!)
 


Αφού σου έδωσα και ένα τοπ 4 των δικών μου απαράβατων κανόνων πριν μπω σε μια σχέση, κάτσε σκέψου τους δικούς σου. Μετά κοίτα πόσες φορές τους έχεις παραβεί. Εντάξει; Πέρνα έξω τώρα γιατί ήταν πολλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου