Πέμπτη, 22 Μαΐου 2014

Διώξε το φόβο από τα όνειρα σου

Μερικές φορές θα φτάσεις σε ένα σημείο της ζωής σου που θα αμφισβητείς τα πάντα. Την κάθε σου κίνηση, το κάθε σου όνειρο. Αναρωτιέσαι αν τότε έπρεπε να είχες κάνει κάτι διαφορετικά, αν τώρα προλαβαίνεις να αλλάξεις κάτι άλλο ή ακόμα και τι θα γίνει αν συνεχίσεις έτσι. Θέλεις να φύγεις χωρίς να ξέρεις που θέλεις να πας. Σου δίνετε η ευκαιρία και το ξανασκέφτεσαι. Σκαλώνεις. Γιατί; 
Τόσο καιρό θέλεις πράγματα και όταν γίνονται έχεις δεύτερες σκέψεις. Φτάνεις σε σημείο να διπλοτσεκάρεις τα όνειρα σου, αυτά που είχες και αυτά που θα κάνεις. Μάντεψε όμως τι, δεν βγαίνει έτσι η ζωή. Δεν μπορείς να θέλεις πράγματα που βαθιά μέσα σου πιστεύεις ότι δεν θα γίνουν ποτέ. Όλα γίνονται. Η ζωή στο δείχνει κάθε μέρα πως ακόμα και το πιο τρελό σου όνειρο μπορεί να πραγματοποιηθεί. Το μόνο που δεν έχουμε υπ' όψη μας την ώρα που κάνουμε όνειρα είναι ο φόβος. Και καλά κάνουμε. Δεν πρέπει να ξανασκεφτόμαστε τα όνειρα μας. Πρέπει να αποβάλλουμε το φόβο που μας κυριεύει. Πρέπει να λέμε ευχαριστώ στο σύμπαν και να τα δεχόμαστε όλα. Στην τελική, αν δε μάθεις να δέχεσαι όλα αυτά που σου έρχονται δεν θα είσαι ευχαριστημένος με τίποτα. Δέξου τις αναποδιές, δέξου τα θαύματα. Μην έχεις δεύτερες σκέψεις για κάτι που ήθελες πολύ. Ακόμα και αν τώρα πιστεύεις ότι δεν το θες τόσο. Άρπαξε όλες τις ευκαιρίες που σου δίνει η ζωή γιατί μετά θα το μετανιώσεις. Ναι, δεν ξέρεις τι μπορεί να σου φέρει το αύριο, αλλά ξέρεις τι έχεις σήμερα και τι είχες χτες. Δεν μπορεί κανείς να σου πει ότι αυτό που θα αποφασίσεις θα είναι και σωστό αλλά αν δεν δοκιμάσεις να κάνεις και ένα δυο λάθη τι θα καταλάβεις; Τουλάχιστον θα έχεις κάνει κάτι.
Ταξίδεψε εκεί που ήθελες να πας πάντα. Μείνε κάπου αλλού για λίγο καιρό. Μην μένεις κολλημένος σε μια ζωή που δεν είσαι ευτυχισμένος. Μην μένεις στάσιμος όταν βλέπεις πως κάτι σου λείπει. Γέμισε τα κενά σου κυνηγώντας τα όνειρα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου