Κυριακή, 4 Μαΐου 2014

Ταξίδι για να βρω τον χαμένο μου εαυτό

http://www.rtwbackpackers.com/wp-content/uploads/2013/05/travel.jpg
Στην δική μου οικογένεια τα ταξίδια ήταν πάντα ένα κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Πάντα έιχαν, έχουν και θα έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Δεν ξέρω αν φταίει το DNA μας, λόγω επαγγελμάτων των γονιών μας, που τα αγαπάμε τόσο. Κάθε φορά που πατάω το πόδι μου σε αεροπλάνο νιώθω άλλος άνθρωπος. Νιώθω πως αν με έβαζες σε ένα αεροπλάνο με άπειρα καύσιμα θα ζούσα στον αέρα για χρόνια. Όσο περίεργο και αν σου φαίνεται αυτό. Αγαπώ τα ταξίδια, ακόμα και αν είναι το ταξίδι του γυρισμού.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μου έμαθαν οι γονείς μου για τα ταξίδια, αλλά το σημαντικότερο είναι πως ακόμα και αν δεν σου περισεύουν λεφτά δεν πρέπει ποτέ μα ποτέ να σταματήσεις να ταξιδεύεις. Μέσα απ'τα ταξίδια βρίσκεις τον χαμένο σου εαυτό. Αυτόν που κρύβεις κάθε μέρα όλο και πιο βαθιά. Αυτόν που φοβάσαι να δείξεις. Αισθάνεσαι ελεύθερος, ξέγνοιαστος. Δεν σε νοιάζει τίποτα γιατί κάνεις διάλειμα απ'την ζωή. Ή μάλλον κάνεις διάλειμα για τη ζωή. Τα ταξίδια σου μαθαίνουν έναν άγνωστο τόπο απ' το μηδέν και χωρίς καν να το καταλάβεις πιάνεις τον εαυτό σου να θυμάται σε πιο στενό ήταν εκείνο το ωραίο, χωμένο μαγαζάκι που έφαγες τα ωραιότερα μακαρόνια της μέχρι τώρα ζωής σου. Ναι, αυτό το μαγαζί που βρήκες όταν χάθηκες στον δρόμο για το ξενοδοχείο. Και δεν ήταν μόνο το ότι είχε καλό φαγητό αλλά και το συναίσθημα που σου δημιούργησε το οτι το βρήκες μόνος/η σου. Τίποτα δεν θα στο πάρει αυτό. Γιατί τα συστημένα μαγαζιά δεν είχαν την ίδια γλύκα.
Οι γονείς μου μου έμαθαν επίσης το οτι ο μόνος λόγος για τον οποίο μπορείς να κάνεις κοπάνα απο το σχολείο είναι να ταξιδέψεις. (Άσχετα αν δεν τους άκουσα ποτέ) Δεν διαφωνώ στο ότι το σχολείο σου μαθαίνει τα 4 απο τα 10 πράγματα που θα σου είναι χρήσιμα στην ζωή σου, αλλά τα υπόλοιπα 6 είναι εμπειρίες και δεν υπάρχει καλύτερη εμπειρία απο το να πας να εξερευνίσεις καινούριους τόπους και ιστορία. Να μάθεις και άλλες κουλτούρες και τρόπους ζωής. Να ανοίξει το μυαλό σου και οι ορίζοντές σου. Για μένα αυτός που έχει περισσότερες γνώσεις είναι αυτός που έχει ταξιδέψει πιο πολύ. 
Μην αφήσεις τα προβλήματα της καθημερινότητάς σου να σε αποτρέπουν απ'το να ταξιδεύεις. Ακόμα και στα ίδια μέρη, σε κοντινά και μακρινά. Πάντα θα υπάρχουν πράγματα να μάθεις όσες φορές και αν έχεις πάει σε ένα μέρος. Πάρε για παράδειγμα την χώρα σου, πόσα καινούρια πράγματα ανακαλύπτεις κάθε μέρα σε έναν τόπο στον οποίο ζεις ;Τί περιμένεις λοιπόν, φτιάξε την βαλίτσα σου και φύγε επιτέλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου