Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Το κεμπαμπτζίδικο Κυρ' Αρίστος κατακτά και την γειτονιά της Γλυφάδας

Ο κυρ' Αρίστος είναι από τα λίγα μαγαζιά στο Παλαιό Φάληρο που θυμίζουν την παλιά Αθήνα και είναι ευρέως γνωστό πως το κεμπάμπ του είναι το καλύτερο στην αγορά μέχρι σήμερα. Δεν έχει λοιπόν, ούτε τέσσερις μέρες καλά καλά, που άνοιξε και στην γειτονιά της Γλυφάδας. Σαν καλοφαγάς που είμαι δεν έχασα ευκαιρία και μέσα στο πρώτο σαββατοκύριακο (τα εγκαίνια ήταν 13 Μαΐου) πήγα να δω για ποιο λόγο γίνεται τόσο φασαρία για ένα κεμπαμπτζίδικο. Και φυσικά, έφτασα στο σημείο να μην μπορώ να σου περιγράψω το πόσο ωραίο φαγητό έχει. Θα σου πω όμως, 10 λόγους για τους οποίους πρέπει να πας άμεσα, ανεξαρτήτως την περιοχή διαμονής σου:
  • Το κεμπάμπ του δεν είναι βαρύ. Είναι πολύ σημαντικό να τρως κάτι και να μην σου κάθεται μετά στο στομάχι για ώρες. Ακόμα πιο σημαντικό βέβαια είναι να τρως πολίτικη κουζίνα και να μην είναι βαριά. Ε, λοιπόν ο κυρ' Αρίστος έκανε μια από τις πιο βαριές κουζίνες, ελαφριά.
  • Το κεμπάμπ του δεν έχει λίπος. Και μάλλον για αυτό δεν είναι και τόσο βαρύ. Είναι καθαρό κρέας. #διπλής
  • Έχει πατάτες με αυγά. Δεν υπάρχει καλύτερος συνδυασμός. Θυμίζει τα παιδικά χρόνια όλων μας, ανεξαρτήτως γενεών. Δες την φωτογραφία που τα λέει όλα.
  • Το μαγαζί (της Γλυφάδας) είναι άσπρο και πεντακάθαρο. Σε μια τεράστια αυλή ενός παλιού σπιτιού είναι δύσκολο να έχεις ένα άσπρο και καθαρό μαγαζί. Ο κυρ' Αρίστος μπορεί.
  • Το service είναι γρήγορο. Ας πούμε εγώ όταν πήγα πεινούσα ήδη δύο ώρες πριν και για καλή μου τύχη δεν κράτησε για πολύ ακόμα αυτή η πείνα. Και να φανταστείς, είχε και κόσμο.
  • Έχει ιστορία το μαγαζί αυτό από τότε που άνοιξε για πρώτη φορά στο Φάληρο. Άκουγα τη μαμά μου μήνες τώρα να μας λέει να πάμε να φάμε στον Κυρ' Αρίστο στο Φάληρο και ότι το κεμπάμπ του δεν υπάρχει. Ευτυχώς που άνοιξε στην Γλυφάδα και αξιωθήκαμε. Πάντως όπως έχω ήδη πει η μαμά ξέρει από φαγητό, να την εμπιστεύσεστε και εσείς.
  • Οι ψητές πιπεριές του είναι όντως καυτερές. Δεν έχω να πω κάτι άλλο πάνω σε αυτό αλλά σε όποιο μαγαζί πάω και ζητάω καυτερές πιπεριές δεν είναι ποτέ όσο καυτερές πρέπει/ θέλω.
  • Τα κεμπάμπ του είναι όσο καλά είναι και στην Πόλη. Πέρσι τον Μάρτιο, που είχα πάει για δεύτερη φορά στην Κωνσταντινούπολη, έφαγα κεμπάμπ τόσο ωραία που ακόμα τα συζητάω. Κανείς στην Αθήνα μέχρι χτες που πήγα στον κυρ' Αρίστο δεν μπορούσε να τα συναγωνιστεί.
  • Για τις πατάτες με τα αυγά είπαμε; Δεν πειράζει, να ξαναπούμε.
  • Οι τιμές του είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ χαμηλές. Να φανταστείς, όλα τα site λένε πως κυμαίνεται στα 5-15 ευρώ το άτομο. Εμείς επειδή τα πήραμε όλα δώσαμε 17 ευρώ το άτομο. Πες μου εσύ τώρα που θα έλεγες ότι δεν είσαι για έξοδα ότι δεν θα πας.
Σάββα Λαζαρίδη 3 & Ν. Ζερβά, Γλυφάδα  Τηλ. Κρατήσεων 210 8985642

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου