Τρίτη, 17 Ιουνίου 2014

Κάθε μέρα και ένα πρόβλημα

Τα προβλήματα που τείνουν να μας απασχολούν στην καθημερινότητά μας είναι άπειρα. Τα πιο μικρά και ασήμαντα είναι αυτά που κάνουμε στο κεφάλι μας τεράστια. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν τίποτα και είναι πολύ πιο ευτυχισμένοι από εσένα και εμένα που αγχωνόμαστε με ότι έρθει στο διάβα μας. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί;

"Πήρα 3 κιλά" ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Θα σταματήσουν να σε ταΐζουν; ή μήπως θα κάνεις απεργία πείνας; Άλλοι κάνουν απεργία πείνας για καλύτερες συνθήκες στον επαγγελματικό τους χώρο. Χαλάρωσε, θα φύγουν.

"Έμεινα σε δύο μαθήματα." ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Θα σταματήσεις να σπουδάζεις; ή μήπως είσαι άχρηστος/η και αυτά δεν είναι για σένα; Όλοι μένουμε σε μαθήματα και τα ξαναδίνουμε. Απλώς σε μερικούς που τα πληρώνουν κιόλας είναι λίγο πιο οδυνηρό. Θα περάσει όμως, πάντα υπάρχει λύση.

"Δουλεύω και δεν θα πάω διακοπές" ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Κανονικά θα έπρεπε να λες ευτυχώς που δουλεύω, αλλά όχι εσύ θες να πας διακοπές. Να σου πω κάτι καινούριο; Στην δουλειά σου επιτρέπεται να πάρεις άδεια.

"Δεν έχω λεφτά" Αιώνιο πρόβλημα. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; Επειδή δεν έχεις τώρα λεφτά δεν σημαίνει πως ποτέ δεν θα έχεις. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ναι,το να μην έχεις λεφτά σε περιορίζει από το να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν αλλά φαντάσου να είχες λεφτά και να ήσουν άρρωστος. Τρομερή ευχαρίστηση. Παρ' όλα αυτά και εδώ σου έχω λύση. Βγες για τρέξιμο. (Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία και έρευνες σε κάνει χαρούμενο)

"Δεν με γουστάρει" Ε και τι θες να κάνεις κοπέλα/αγόρι μου;Ούτε ο πρώτος θα είναι ούτε ο τελευταίος. Δεν μπορείς να έχεις εκατό τοις εκατό επιτυχία ανταπόκρισης σε όσους σου αρέσουν. Ξέρεις πόσες απορρίψεις μπορείς να αντέξεις; Πάρα πολλές. Και άλλες τόσες επιτυχίες θα έχεις. Σιγά μην πεθάνουμε κιόλας.

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο ακόμα μικροπροβλήματα που με το που έρχονται στη ζωή μας, νιώθουμε ότι πνιγόμαστε. Δεν είναι έτσι. Πίστεψέ με, από προβλήματα άλλο τίποτα στη ζωή μου. Αν έχω μάθει ένα πράγμα από όλες τις στενοχώριες που έχω περάσει για μαλακίες, είναι ότι στην τελική, δεν θα θυμάσαι καν γιατί έκλαιγες χτες το βράδυ. Η ζωή παρα είναι μικρή για τέτοιου είδους προβλήματα. Και προς Θεού, σιγά μην σταματήσεις να πιστεύεις ότι αυτά είναι εμπόδια μεταξύ εσού και του μέλλοντός σου (ναι, όλα τα παραπάνω) αλλά κάθε φορά που θα το σκέφτεσαι, σταμάτα για λίγο. Τώρα πάρε μια βαθιά ανάσα και κάτσε σκέψου λύσεις. Είδες που υπάρχουν για όλα; Πολύ λίγα προβλήματα και στενοχώριες δεν περνάνε και τα παραπάνω δεν είναι ούτε καν κοντά.

Τώρα πάω να στεναχωρηθώ λίγο για τα δύο μαθήματα που χρωστάω και με έκαναν να ακυρώσω τις διακοπές μου στα Κουφονήσια τον Ιούλιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου