Δευτέρα, 21 Ιουλίου 2014

Τα ταξίδια που βρίσκονται μέσα μας

"Τα ταξίδια δεν είναι σε τόπους, είναι μέσα μας" είχε πει πριν 3 χρόνια στην lifo.gr ο Σωκράτης Μάλαμας. Όσα ταξίδια πας με την φαντασία σου και την καρδιά σου, δεν θα μπορέσεις να πας στη ζωή σου ολόκληρη. Ακόμα και αν είσαι από αυτούς τους πολυταξιδεμένους. Αν το καλοσκεφτείς δηλαδή, ακόμα και τα ταξίδια που κάνει κάποιος από τόπο σε τόπο, ακόμα και η επαφή των ανθρώπων με τις διαφορετικές και ξένες στη δική του,κουλτούρες πηγάζουν από μέσα σου. 

Η φαντασία λέγεται πως είναι από τα πιο ισχυρά όπλα του μυαλού μας. Με την φαντασία δημιουργείς, χτίζεις, γκρεμίζεις και ελπίζεις, όλα σε μια στιγμή. Φτιάχνεις τα δικά σου σενάρια βασισμένα ή όχι, σε γεγονότα της καθημερινότητάς σου. Ταξιδεύεις σε τόπους που έχεις ήδη επισκεφτεί ή που δεν υπάρχουν καν. Δημιουργείς συναισθήματα που δεν έχεις ξανανιώσει. Δεν ξέρω δηλαδή, αν υπάρχει κάτι που μπορεί να συγκριθεί με την ολοκλήρωση που αισθάνεσαι μέχρι εκείνο το σημείο πριν σε ξυπνήσει κάποιος από τα όνειρα που χτίζεις με την φαντασία σου.

Τα ταξίδια πρέπει να τα αγαπάς. Αν δεν τα αγαπάς κάτι πρέπει να πηγαίνει λάθος μέσα σου. Γιατί δεν χρειάζεται να είναι πάντα δαπανηρά τα όνειρά σου. Αυτό που νιώθεις μέσα σου είναι τα πάντα. Ταξίδι είναι και από το Σύνταγμα στο Μοναστηράκι, αν θέλεις να το κάνεις ταξίδι. Τουρίστας μπορείς να γίνεις και στο μουσείο της Ακρόπολης και στα στενά της Πλάκας. Στην ίδια σου την πόλη.  Φτάνει μόνο σε κάθε σου βήμα να αντιστοιχούν εκατομμύρια σκέψεις.

Μέσα από τις σκέψεις μας, τα συναισθήματα και τα όνειρά μας ταξιδεύουμε καθημερινά και αν όχι 24/7, αυτό είναι επειδή και η πραγματικότητα δεν είναι τόσο κακή τελικά. Και αν είναι, μπορείς να την πλάσεις όπως εσύ θέλεις, γιατί σημασία δεν έχει τι συμβαίνει αλλά πως το δέχεσαι. Μπορείς λοιπόν, να είσαι πολυταξιδεμένος χωρίς να έχεις πάει πουθενά. Στο μυαλό μας είναι όλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου