Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου 2014

Κλείσε τα μάτια και ψάξε.

Για τις φορές που θέλησες να φύγεις μακριά. Για τα δάκρυα που κύλισαν νερό. Για την αγάπη που έχασες. Για την αγάπη που βρήκες. Για όλα αυτά που σε κάνουν αυτό που είσαι. Για άλλα τόσα πράγματα και αυτά μαζί. Όταν θα βρεις τον εαυτό σου να θέλει να φύγει. Να πάει σε χώρες μακρινές ή μια βόλτα μέχρι το επόμενο τετράγωνο. Νιώθεις τόσα πολλά. Σκέψεις που κατασπαράζουν την καρδιά σου. Κανένας δεν έφυγε για πάντα, θα σκεφτείς. Μετά από λίγο θα καταλάβεις πως όποιος έφυγε, γύρισε. Εσύ δεν θέλεις να κάνεις το ίδιο.
Κουράστηκες. Από έρωτες, διαβάσματα, δουλειές, λεφτά και φίλους. Έχεις την ανάγκη πλέον, να φύγεις. Μόνος σου, όπως ακριβώς ήρθες. Δεν είναι θέμα μοναξιάς. Δεν είναι θέμα απογοήτευσης. Είναι θέμα ανάγκης. Όλοι χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα από τα πάντα. Να πατήσουμε το κουμπί που κάνει reboot και να αφεθούμε στα όνειρα μας. Σε όλα αυτά που θέλουμε. Να μην αναλωνόμαστε σε λάθη και πάθη. Απλώς να υπάρχουμε.
Γύρνα από την άλλη και δες. Τι έχεις πίσω σου; Τι έχεις μπροστά σου; Δίπλα σου; Ανθρώπους που αγαπάς και σε αγαπούν. Ανθρώπους που σε πληγώνουν και άλλους που σε χαροποιούν. Προβλήματα καθημερινά, κλασσικά. Προσπαθείς να ξεφύγεις απ' όλους και όλα εκείνα που στην πραγματικότητα είναι στο κεφάλι σου. Μόνο όταν το συνειδητοποιήσεις, θα μάθεις να φεύγεις. Θα μάθεις να αφήνεις τελειωμένες καταστάσεις στο παρελθόν και να ανοίγεσαι σε νέες. Θα μάθεις πως ότι σε βαραίνει σε αυτή τη ζωή, δεν είναι ανάγκη να το κουβαλάς για πάντα. Θα μάθεις να ψάχνεις στο σκοτάδι όσο εύκολα ψάχνεις και στο φως.

Κλείσε τα μάτια και ψάξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου